SALUTACIO

Us donem la benvinguda a la nostra associació, desitjan puguer ajudar-vos i compartir les nostres experiencies i dubtes envers la malaltia i les seues consecuencies.

18 d’octubre de 2009

CONFERENCIA 23 SETEMBRE SOBRE LA NOVA UNITAT DE FIBROMIÀLGIA I SÍNDROME DE FÀTIGA CRÓNICA

El passat dia 23 de setembre FIBROLLEIDA, associació de Fibromiàlgia i Síndrome de Fàtiga Crónica de les Terres de Lleida, va organitzar una conferencia sobre la Nova Unitat de Fibromiàlgia i S.F.C. de l’Hospital Santa Maria a Lleida.


La presentació va ser a càrreg de la nostra vicepresidenta la Maite Montañés i com a ponents varem comtar amb la presencia del Dr. Lluís Rosselló coordinador de la unitat i la Carme Campoy, fisioterapeuta que treballe conjuntament amb el Dr.
El dr. Rosselló ens va parlar del “TRACTAMENT MULTIDISCIPLINARI” que es porta a terme a l’hospital ( EVIDÈNCIA, EFICÀCIA I FACTORS DE FRACÀS).


El seu tractament es dona amb l’àmbit farmacològic, l'exercici físic, psicològic, ocupacional i educació, com a objectius per poguer repercutir en una disminució del dolor, millora de l’insomni, millora qualitat de vida, dotar d’estratègies d’enfrontament a la malaltia i reinserció social i laboral.


Els recursos amb els que hi conten serien els Humans, amb material, espais, així com l’organització de tallers d’oci, memòria, gimnàsia, cuina amb estalvi energètic, Lian Gong Shi Ba Fa, entorn familiar, farmacoteràpia i dieta entre d’altres.


La fisioterapeuta Carme Campoy ens va explicar l’importancia de l’esport amb la nostra malaltía, esports com ara els exercicis a l’aigua, Tai xi, caminar, bicicleta i ballar entre d’altres que per suposat ens repercuteix en una millora cardiovascular, secreció d’endorfines, potenciació muscular, disminució de la rigidesa, flexibilització articular, millora de la qualitat ossia i muscular, control de tensions i que els seus efectes serien la recuperació muscular,funcionalitat articular, tensió articular, activitat metabólica, preparació psicològica, etc..


Per finalitzar Maite Ojer, directora de teatre, ens va fer cinc cèntims del que sirà el nou taller de teatre organitzat per l'associació com a novetat d'aquest nou curs, de com ens beneficiarà envers la nostra malaltia com una activitat sobre tot humorística, de ben segur que riurem molt.
Aprofitem també per donar les gracies a l'afluencia de públic, gracies pel vostre suport als socis i socies de Fibrolleida i públic en general.
Una abraçada.


Cap comentari:

Publica un comentari