SALUTACIO

Us donem la benvinguda a la nostra associació, desitjan puguer ajudar-vos i compartir les nostres experiencies i dubtes envers la malaltia i les seues consecuencies.

14 de gener de 2010

V JORNADES CODO CON CODO 2009

Un any més FIBROLLEIDA (associació de malalts de Fibromiàlgia i Síndrome de Fàtiga Crónica de les Terres de Lleida) va assistir a la V Jornada Codo con Codo que es va celebrar el passat 30 de novembre i 1 de desembre a Madrid, representant la nostra associació van assistir a l'acte Alexandra San Martín, presidenta de Fibrolleida i Rosa Vicente secretaria de l'associació.

Aquest any ens van parlar d'un increment de composto Glutamato-Glutamina (GLX) en el cervell dels pacients amb fibromiàlgia, aquesta ha estat definida com un desordre sistèmic clínicament caracteritzat per dolor, fàtiga, dèficit congnitiu i la presencia d'alteracions emocionals, provocat per una disfunció primària del cervell. Amb finalitat de identificar la naturalesa d'aquesta disfunció cerebral, s'ha procedit a l'estudi amb tècniques de Ressonància Magnètica Espectroscòpica (RME), a l'estudi es va observar que els pacients amb fibromiàlgia mostraven nivells més elevats de component de glutamat, glutamina/creatina.

Amb aquesta Jornada es va parlar de l'impacte familiar, social i laboral en la Fibromiàlgia, del Tractament farmacològic donant a conèixer els fàrmacs amb eficàcia actualment però també important conèixer aquells fàrmacs que s'han demostrat ineficaços per la FM. La combinació dels fàrmacs adequats amb l'exercici físic, teràpia psicològica amb un enfoque multidisciplinari es probablement, segons els experts, el mètode més eficaç per a tractar als pacients de fibromiàlgia.

També es va parlar de la sexualitat amb malalts de FM, degut als seus principals problemes físics, emocionals i cognitius així com la influencia de la medicació, quina es la seua repercussió i pautes a seguir.

Volem destacar la presència del Dr. Xavier Estivill, centre de Regulació Genómica, Dr. Manuel López, departament de Biologia Molecular de Zaragossa, Dr. Joan Deus, unitat d'investigació en Ressonància Magnètica, Hospital del Mar, Dra. Ana García, unitat SFC Clínica Delfos, Dra. Isabel Bielsa, Servicio medicina Nuclear i reumatologica, Hospital Gregorio Marañón, Madrid. Dr. Miguel Sala, Servicio Reumatologia, Hospital de Figueres, Dra. Leticia Leon, Hospital Clínic San Carlos, Sr. Juan Sisó, professor Facultat Ciències de la Salut, Madrid.

Fibrolleida fica a disposició de tothom que pugui estar interessat, tota la informació detallada sobre aquesta Jornada.

Una abraçada,

FIBROLLEIDA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada