SALUTACIO

Us donem la benvinguda a la nostra associació, desitjan puguer ajudar-vos i compartir les nostres experiencies i dubtes envers la malaltia i les seues consecuencies.

23 d’octubre de 2012


ACTIVITATS FIBROLLEIDA


FIBROLLEIDA, associació de malalts/es de fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica de les terres de Lleida, el passat dia 10 d’octubre varem organitzar unes xerrades informatives, amenes,  amb una pispa de picaresca on el socis/es i públic en general va pòquer passar una bona estona amb gent que pateixen de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica.

Us fem cinc cèntims del contingut de les xerrades, amb la nostra psicòloga Dolors Zapata Rojas i la fisioterapeuta Montse Poch Ollé,

Varem parlar de la “Sexualitat: què és i com la podem viure amb Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica”.

En malalties com la Fibromiàlgia i la Fatiga Crònica és probable que apareguin problemes en la sexualitat i, de retruc, problemes amb la parella. Poden aparèixer Trastorns d’inhibició del desig hipoactiu, Trastorns de l’excitació sexual, Trastorns orgàsmisc o Trastorns sexuals per dolor, entre d’altres. Per aquest motiu és important tenir paciència i, sobretot, tractar el problema amb implicació de la parella.

Per una altra banda es va parlar de, “El paper de la família en la FM i la SFC” (Com afecta a la família la malaltia d’un dels membres )”

Quan apareix una malaltia en el nucli familiar és freqüent que només rebi atenció i suport l’afectat per aquesta i que, per tant, la família quedi en un segon pla. En canvi, s’entén que tots el membres d’aquesta família hauran de fer canvis i que és probable que les responsabilitats canviïn quan apareguin dificultats o dèficits com a conseqüència del diagnòstic.

Per aquest motiu treballem  amb pacients afectats de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica juntament amb el grup familiar mitjançant la Teràpia Sistèmica. Es tracta d’un model de psicoteràpia on s’aborda la malaltia des de la família i, on aquesta, és concebuda com un sistema que proporciona eines que ajudin en el desenvolupament familiar.

A continuació la fisioterapeuta Montse Poch Ollé, del Hospital Santa Maria de Lleida, ens va parlar de, Tallers Musicoterapia, “ L’ús de la música com a eina terapèutica “, activitat novadora.

Activitat dirigida amb el propòsit de millorar, mantenir i / o restablir la salut a través de la música, la veu, el cos, el ball i els instruments musicals, millorar l'expressió de pensaments i emocions, desenvolupar la creativitat i augmentar la capacitat de gaudi i alegria.

Beneficis de la activitat:
Desbloquejar tensions físiques i emocionals. Alleujar l'estrès i l'ansietat. Incentivar la creativitat. Equilibrar els dos hemisferis. Generar endorfines. Afavorir l'expressió natural dels sentiments i emocions. Augmentar la vitalitat. Millorar les relacions humanes i afavorir la nostra autoestima i confiança. Generar estats d'alegria. Recuperar el contacte amb el joc i la  il·lusió. Millorar les relacions humanes.

Per finalitzar de nou Fibrolleida s’ha presentat a la mostra de Teatre amb l’obra DESPROPÒSITS, basada en “YERMA”, de Federico Garcia Lorca. Una mirada actual als personatges de Lorca i a la definició dels propòsits de vida de cadascun d’ells, a la lluita humana per identificar-se i trobar el seu lloc en societat.FIBROLLEIDA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada