SALUTACIO

Us donem la benvinguda a la nostra associació, desitjan puguer ajudar-vos i compartir les nostres experiencies i dubtes envers la malaltia i les seues consecuencies.

7 de febrer de 2013ALIMENTS RECOMANATS EN LA FIBROMIÀLGIA

· Alcalinitzants (rics en potassi, calci, magnesi i sodi). Entre els quals destaquen l'enciam, les endívies, escarola, el julivert, el plàtan, el mill, les ametlles, el blat de moro, les castanyes, etc.

. Rics en àcids grassos omega 3: peixos blaus, oli de llinosa, de nou, de soja, de germen de blat i d'avellana.

· Fruites fresques, fruits secs i llavors (rics en antioxidants, calci i àcids grassos omega 3): poma, pera, ametlles, avellanes, sèsam, etc.

Contràriament al que es pensa, les fruites àcides-la llimona, per exemple-no solen ser acidificants, ja que la seva digestió deixa com a residus minerals alcalins.

· Verdures i hortalisses (riques en calci, potassi, vitamina C, àcid fòlic i betacarotens): pastanaga, ceba, api, col, enciam, cogombre, etc.

· Cereals integrals (rics en seleni, vitamines del grup B i fibra): blat, civada, sègol, etc.

· La soja i els seus derivats (aporten proteïnes, calci, ferro, iode, magnesi, potassi, fòsfor, àcid fòlic i vitamines del grup B).

· Algues (riques en calci, magnesi i altres oligoelements que faciliten la seva absorció): hijiki, wakame, nori, agar-agar, kombu, arame, etc.

ALIMENTS DESACONSELLATS:

· Acidificants (rics en fòsfor, sofre i clor). Aquells que contenen additius i edulcorants, les farines refinades, les conserves, etc.

· Rics en oxalats: espinacs, bledes, remolatxes, etc.
· Rics en greixos saturats: carns grasses, embotits, mantega, lactis sencers, gelats, menjar ràpid, etc.
· Rics en purines: vísceres, carns vermelles i mariscs. Alguns vegetals tenen també un contingut en purines moderat (espàrrecs, xampinyons, coliflor i llegums).

· Vegetals solanàcies (contenen solanina, una toxina que actua sobre els enzims formadors dels músculs augmentant la inflamació i causant dolor): tomàquet, patata, pebrot, albergínia, etc.

· L'alcohol, la cafeïna, la sal i els sucres refinats (irriten els músculs i són estressants per al sistema immunològic).

Quan hi ha acidosi per l'abús d'aquests aliments apareixen símptomes com la manca crònica d'energia, sabor agre i viscós en despertar, propensió a la fatiga i el fred, tendència a la depressió, genives inflamades i sensibles, càries, cabell sense brillantor i la seva caiguda, pell seca i esquerdada, ungles fràgils i trencadisses, rampes i espasmes musculars, problemes osteoarticulars, augment en el dipòsit de cristalls en les articulacions i la seva inflamació, propensió a patir infeccions i músculs adolorits.

Consells dietètics:

Fraccions la ingesta diària a 4 àpats per un bon repartiment de les calories. No saltar-se cap ni "picar" entre hores.

· Dinar en un ambient relaxat i sense presses.

FIBROLLEIDA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada