SALUTACIO

Us donem la benvinguda a la nostra associació, desitjan puguer ajudar-vos i compartir les nostres experiencies i dubtes envers la malaltia i les seues consecuencies.

7 de febrer de 2013
Importància de l'alimentació en malalts de fibromiàlgia.


Una alimentació equilibrada fa possible que la persona mantingui un òptim estat de salut a qualsevol edat, alhora que li permet realitzar moltes de les activitats de la vida diària: fer les tasques de la casa, anar a comprar, fer esport, treballar, estudiar , etc.

Perquè sigui saludable, s'ha d'adaptar a l'edat, constitució, sexe, activitat física i situació fisiològica (adolescència, menopausa, embaràs, lactància ...), ser suficient en energia i nutrients (proteïnes, greixos, sucres) i variada en tots els grups d'aliments per assegurar una aportació adequada de vitamines i minerals.

És un fet demostrat que els hàbits alimentaris poden estar implicats en l'origen d'algunes malalties com les cardiovasculars, l'obesitat, la diabetis i, fins i tot determinats tipus de càncer.

En cas de patir alguna malaltia, com és el cas de la fibromiàlgia, una dieta equilibrada evitarà complicacions i fins i tot podrà millorar algun dels seus símptomes, així com la qualitat de vida del malalt.

No va ser fins fa poc, el 1992, que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) la va reconèixer com a patologia. És per això que hi ha pocs estudis científics que revelin completament les seves causes i tractament i per tant, elaborar una guia dietètica és molt gran.

El cansament i el malestar general, el dolor i l'ansietat, que pateix de manera crònica el malalt de fibromiàlgia, afecta en la seva totalitat a la seva vida quotidiana i per tant, afecta també els seus hàbits alimentaris que solen veure alterats (poden aparèixer greus desequilibris nutricionals i l'aparició d'obesitat per la manca d'exercici físic i mal repartiment de les calories).

Per tant, una alimentació equilibrada aportarà els nutrients imprescindibles per tenir l'energia necessària per afrontar el dia a dia i evitar l'aparició de complicacions per mancances (anèmies, osteoporosi, restrenyiment) o per excessos (colesterol o glucosa elevats en sang, etc.) que agreujaran els símptomes propis de la malaltia.

Una dieta rica en vegetals, i per tant, rica en potassi, zinc, silici i seleni i pobre en greixos i proteïnes d'origen animal ajuda a mantenir els músculs i els tendons en bon estat i poden ajudar a disminuir la sensació de dolor.

Els malalts de fibromiàlgia han d'aportar una ingesta suficient de calci a través de l'alimentació i fins i tot a través de suplements ja que una baixa concentració d'aquest en sang és responsable de l'aparició d'espasmes musculars. [...]

És freqüent incloure en el tractament del malalt l'ús de suplements de vitamines antioxidants com la vitamina A, C i E per combatre l'estrès i reforçar el sistema immunològic.


FIBROLLEIDA

Cap comentari:

Publica un comentari